Tydzień Chleba – warsztaty w ZSZiP w Krościenku
Uczniowie klasy 5 i klasy 6 uczestniczyli w warsztatach pod hasłem „Tydzień dobrego chleba i zdrowego stylu życia”, odbywających się w Zespole Szkół Zawodowych i Placówek w Krościenku. Dzieci poznały technikę przygotowania ciasta i pieczenia chleba. W czasie ich trwania młodzież miała okazję zapoznania się z sposobami produkcji zakwasu, ciasta chlebowego i wypieku chleba z różnymi dodatkami . Najważniejsze jednak dla nich było to, że sami mogli spróbować swoich sił w przyrządzaniu róznych rodzajów chleba i pysznych bułeczek. Na koniec kosztowali własne wyroby, które okazały się wyśmienite
![?](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t7b/1/16/1f44c.png)
Bardzo dziękujemy Panu Dyrektorowi Maciejowi Czai za zaproszenie, Pani Barbarze Ciesielce i Pani Teresie Ptak nauczcielom zawodu oraz uczniom szkoły w Krościenku za przeprowadzenie ciekawych warsztatów i zapoznanie z sekretami pieczenia chleba.